top of page

OM TAEKWONDO

Taekwondo (TKD) er koreansk og betyr fot, hånd og kunst.
Blandt disse tre er Do det viktigste, Do betyr kunst, metode, form og filosofi.
Ordet Do kan tolkes på forskjellige måter, man kan si at det betyr veien og metoden gjennom filosofien for å oppnå et mål. Det er en allsidig kampsport som ikke benytter andre våpen enn de kroppen er utrustet med fra naturens side. TKD legger stor vekt på sparkteknikker, men også slagteknikker er viktige. Gjennom hard og allsidig fysisk trening utvikles ferdigheter som hurtighet, smidighet, balanse og styrke.

Tae kwon do er en av de mest allsidige treningsformene som finnes, en treningsform som både dekker dine fysiske utfordringer og din mentale styrke. Gjennom fysisk trening og øvelser vil du raskt kjenne en forandring i kroppen. Kondisjonen blir tydelig bedre og du blir mykere i hele kroppen, noe som kan gjøre hverdagen bedre. Muskler og ledd styrkes i hele kroppen, noe som er direkte skadeforebyggende.

Gjennom Tae kwon do vil du ikke bare kjenne forandring fysisk men også mentalt. Sakte men sikkert merker du at selvtilliten øker ved å nå forskjellige mål underveis, det å klare graderinger, brekkinger eller det å komme ned i spagaten.

Under trening er det viktig at vi følger den strenge disiplinen og respekten som tae kwon do er bygd på, dette betyr å følge de beskjeder som blir gitt, være 100 % til stede under trening og respektere de som har et høyere belte.

Dette krever en del selvdisiplin, noe som man kan ta med seg i hverdagen, både på skole og i jobb sammenheng.

 

Å hoppe 2 meter opp i luften for så å brekke en plate med et kontrollert spark eller snurre 360 grader for så og sparke et eple av hodet på en person, krever en god del selvkontroll, selvdisiplin og selvtillit. Dette er alle egenskaper som styrkes ved å trene Tae kown do.


Man lærer seg selv å kjenne, lærer seg at ting man trodde var umulig ikke er det, at man får et positivt syn på utfordringer, man klarer og konsentrer seg bedre en før og man klarer å kontrollere seg selv mye bedre.Dette fordi man kan få ut mye aggresjon og frustrasjon under trening i stedet for ute på gaten.

I mine over 20 år innen Tae kown do har jeg aldri hatt elever som har kommet opp i situasjoner hvor de har vært tvunget til å bruke det de har lært, eller misbrukt det de kan.

Grunnsetninger

  1. Vis lojalitet mot Master og Instruktør

  2. Vær høflig, ærlig og tålmodig

  3. Ha selvdisiplin, selvkontroll og selvtillit

 

Tae Kwon Dos lover

  1. Jeg skal følge Tae Kwon Do’s lover

  2. Jeg skal respektere Instruktør og seniorelever

  3. Jeg skal aldri misbruke Tae Kwon Do

  4. Jeg skal kjempe for frihet og rettferdighet

  5. Jeg skal hjelpe til å bygge en fredelig verden

bottom of page